Gadgets Reviews

Anker PowerCore 26800 Review

Anker Powercore 26800

In de wereld van powerbanks is het belangrijk om te weten welk product je het beste kunt kiezen voor jouw specifieke behoeften. In dit uitgebreide review artikel nemen we de Anker PowerCore 26800 onder de loep. We zullen de verschillende eigenschappen van dit apparaat verkennen en je helpen bepalen of dit de juiste keuze is voor jou.

De Anker PowerCore 26800 is een populaire draagbare energiebron, ook wel bekend als een powerbank, die je de mogelijkheid biedt om je apparaten onderweg op te laden. Met zijn enorme capaciteit van 26.800 mAh en de mogelijkheid om tot drie apparaten tegelijkertijd op te laden, is het een uitstekende keuze voor zowel dagelijks gebruik als voor langere reizen waar toegang tot een stopcontact beperkt is. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over deze krachtige powerbank.

2. Specificaties en ontwerp

2.1 Specificaties

De Anker PowerCore 26800 heeft de volgende specificaties:

  • Capaciteit: 26.800 mAh
  • Output: 5V/6A (max 3A per poort)
  • Input: 5V/4A (max)
  • Afmetingen: 180 x 80 x 24 mm
  • Gewicht: 590 gram
  • Oplaadtijd: ongeveer 6,5 uur met een 5V/4A oplader

2.2 Ontwerp

De Anker PowerCore 26800 heeft een strak, minimalistisch ontwerp dat eenvoudig en functioneel is. Het is gemaakt van een stevige, duurzame kunststof die bestand is tegen de slijtage van dagelijks gebruik. De powerbank is verkrijgbaar in twee kleuren: zwart en wit.

Aan de bovenkant van de Anker PowerCore 26800 vind je de vier led-lampjes die het resterende batterijniveau aangeven. Deze lampjes zijn handig om snel te kunnen zien hoeveel energie er nog over is. Aan de zijkant bevinden zich de drie USB-A uitgangspoorten en de micro-USB en USB-C ingangspoorten. Het apparaat wordt geleverd met een micro-USB-oplaadkabel en een reistasje.

3. Oplaadcapaciteit en snelheid

3.1 Capaciteit

De Anker PowerCore 26800 heeft een indrukwekkende capaciteit van 26.800 mAh, wat betekent dat je meerdere apparaten meerdere keren kunt opladen. Om je een idee te geven van wat dit in de praktijk betekent, kun je een iPhone X ongeveer 7 keer volledig opladen, een Samsung Galaxy S9 ongeveer 6 keer en een iPad Pro 9.7 ongeveer 2,5 keer. Uiteraard is de daadwerkelijke oplaadcapaciteit afhankelijk van het specifieke apparaat en de omstandigheden, maar het is duidelijk dat de Anker PowerCore 26800 een indrukwekkende hoeveelheid energie biedt voor de meeste mobiele apparaten.

3.2 Snelheid

De Anker PowerCore 26800 biedt niet alleen een grote capaciteit, maar laadt je apparaten ook snel op. Het apparaat maakt gebruik van Anker’s exclusieve PowerIQ- en VoltageBoost-technologieën, die samen zorgen voor een geoptimaliseerde laadsnelheid voor elk aangesloten apparaat. Hoewel het geen Qualcomm Quick Charge ondersteunt, levert het nog steeds indrukwekkende laadsnelheden.

De drie USB-A uitgangspoorten hebben een maximale output van 5V/6A, wat betekent dat ze elk tot 3A aan stroom kunnen leveren. Dit is meer dan voldoende om de meeste smartphones en tablets snel op te laden. Wanneer je meerdere apparaten tegelijkertijd oplaadt, wordt de beschikbare stroom gelijkmatig verdeeld tussen de aangesloten apparaten.

De Anker PowerCore 26800 zelf kan ook snel worden opgeladen, dankzij de dubbele ingangspoorten (micro-USB en USB-C). Met een 5V/4A oplader kan de powerbank in ongeveer 6,5 uur volledig worden opgeladen. Dit is aanzienlijk sneller dan de meeste andere powerbanks met vergelijkbare capaciteiten, die vaak meer dan 10 uur nodig hebben om volledig op te laden.

4. Veiligheid en betrouwbaarheid

4.1 Veiligheidsfuncties

De Anker PowerCore 26800 is uitgerust met meerdere veiligheidsfuncties om ervoor te zorgen dat je apparaten beschermd zijn tijdens het opladen. Het apparaat maakt gebruik van Anker’s MultiProtect-systeem, dat onder meer kortsluitingspreventie, overspanningsbeveiliging en temperatuurregeling omvat. Deze functies zorgen ervoor dat je apparaten veilig en zonder risico op schade kunnen worden opgeladen.

4.2 Betrouwbaarheid

Anker staat bekend om zijn betrouwbare en hoogwaardige producten, en de PowerCore 26800 is daarop geen uitzondering. Met zijn duurzame constructie en geavanceerde laadtechnologieën kun je erop vertrouwen dat deze powerbank je apparaten keer op keer efficiënt en veilig oplaadt.

Daarnaast biedt Anker een garantie van 18 maanden op de PowerCore 26800, evenals vriendelijke en responsieve klantenservice. Dit geeft je extra gemoedsrust en zekerheid dat je een betrouwbaar en goed ondersteund product aanschaft.

5. Extra functies

De Anker PowerCore 26800 is compatibel met pass-through charging, wat betekent dat je apparaten kunt opladen terwijl de powerbank zelf wordt opgeladen. Dit is handig als je beperkte toegang tot stopcontacten hebt en meerdere apparaten tegelijkertijd moet opladen. Houd er echter rekening mee dat pass-through charging de oplaadtijd van zowel de powerbank als de aangesloten apparaten kan verlengen.

6. Conclusie

De Anker PowerCore 26800 is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, krachtige en draagbare energiebron. Met zijn enorme capaciteit, snelle laadsnelheden en geavanceerde veiligheidsfuncties biedt deze powerbank alles wat je nodig hebt om je apparaten onderweg opgeladen te houden.

Hoewel het apparaat enigszins omvangrijk en zwaar is in vergelijking met sommige kleinere powerbanks, is dit een redelijke afweging gezien de capaciteit en mogelijkheden die het biedt. Bovendien is het minimalistische ontwerp en de duurzame constructie een pluspunt voor mensen die waarde hechten aan zowel functionaliteit als stijl.

De extra functie, zoals pass-through charging, maakt de Anker PowerCore 26800 nog aantrekkelijker en veelzijdiger. En met de betrouwbare reputatie van Anker en de ondersteuning van een 18-maanden garantie, kun je er zeker van zijn dat je een kwaliteitsproduct in handen hebt.

Kortom, als je op zoek bent naar een betrouwbare, krachtige en veelzijdige draagbare oplader, is de Anker PowerCore 26800 een uitstekende keuze. Het is geschikt voor dagelijks gebruik, lange reizen en outdoor avonturen, waardoor het een onmisbare metgezel is voor iedereen die afhankelijk is van hun mobiele apparaten.