3D printers Reviews

Anycubic Photon Mono M5s Review

Anycubic Photon Mono M5S

De wereld van 3D-printen is in voortdurende ontwikkeling, met steeds meer innovatieve en geavanceerde technologieën die de markt betreden. De nieuwste toevoeging van Anycubic, de Photon Mono M5s, is geen uitzondering. Deze nieuwe 3D-printer brengt een aantal indrukwekkende verbeteringen en functies met zich mee die hem onderscheiden van de concurrentie.

Unboxing

Bij het uitpakken van de Anycubic Photon Mono M5s valt direct de degelijke bouwkwaliteit van de printer op. Alle onderdelen zijn stevig verpakt om eventuele schade tijdens het transport te voorkomen. Zodra je de doos opent, wordt je begroet door de robuuste body van de printer, die voornamelijk uit metaal is vervaardigd, wat een indicatie geeft van de duurzaamheid van het apparaat.

Een van de meest in het oog springende kenmerken is de opvallende gele plastic kap van de printer. Deze kap is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar speelt ook een cruciale rol bij het beschermen van de resin tegen blootstelling aan UV-licht tijdens het printproces. Dit draagt bij aan de consistentie en betrouwbaarheid van je prints.

Naast de printer zelf, vind je in de doos ook een aantal essentiële accessoires voor het opzetten en gebruiken van je printer. Deze omvatten onder andere een USB-stick met de Anycubic Photon Workshop-software, een schraper voor het verwijderen van voltooide prints, en handschoenen om te gebruiken tijdens het hanteren van de resin.

Kortom, de unboxing-ervaring van de Anycubic Photon Mono M5s is er een die onmiddellijk vertrouwen wekt in het product. De bouwkwaliteit van de printer en de zorgvuldige verpakking van alle onderdelen en accessoires beloven een positieve gebruikerservaring.

Specificaties van de Anycubic Photon Mono M5s

Laten we even stilstaan bij de belangrijkste specificaties van de Anycubic Photon Mono M5s die deze 3D-printer zo indrukwekkend maken:

 1. Bouwvolume: Met een bouwvolume van 219 x 123 x 200mm (8,6 x 4,8 x 7,9 inch) biedt deze printer voldoende ruimte voor de meeste projecten.
 2. XY-resolutie (pixelgrootte): De Photon Mono M5s levert hoge resolutie met rechthoekige pixels die 19×24µm meten. Dit leidt tot uitzonderlijk gedetailleerde prints.
 3. Maximale printsnelheid: Met een maximale printsnelheid van 105mm/uur, print deze machine aanzienlijk sneller dan veel andere modellen op de markt.
 4. Interface: De 4.3″ full-color touchscreen-interface is intuïtief en gemakkelijk te gebruiken.
 5. Connectiviteit: De printer ondersteunt USB- en WiFi-connectiviteit via de Anycubic Cloud-app, wat handig is voor het beheren van uw afdruktaken.
 6. Z-as: Met dubbele lineaire rails en een kogelomloopspindel is de Z-as robuust en betrouwbaar.
 7. Software: De Anycubic Photon Workshop software wordt meegeleverd, wat een scala aan tools biedt om u te helpen bij het optimaliseren van uw prints.

Het is duidelijk dat de Anycubic Photon Mono M5s is ontworpen met de gebruiker in gedachten, en biedt een scala aan functies die bedoeld zijn om het 3D-printproces zo eenvoudig en probleemloos mogelijk te maken.

Printkwaliteit

Het belangrijkste aspect van elke 3D-printer is natuurlijk de printkwaliteit, en hier blinkt de Anycubic Photon Mono M5s echt uit. Dankzij de 12K-resolutie kan de printer details zo dun als een mensenhaar reproduceren terwijl het toch heldere en goed gedefinieerde randen behoudt. Dit zorgt ervoor dat de modellen die uit deze printer komen van een ongeëvenaard niveau van detail zijn, ongeacht de complexiteit van het ontwerp. Tijdens het testen leverde de Photon Mono M5s consequent uitstekende resultaten, met nauwelijks enige tekenen van laaglijnen of imperfecties. De meegeleverde Anycubic’s high-speed resin droogt snel en efficiënt, wat resulteert in gladde, hoogwaardige prints. Hoewel er enkele aanvankelijke problemen waren met deze hars, bleek dit eerder te liggen aan het gebruik van de bijgeleverde vatfilm dan aan de printer zelf. Bij het gebruik van normale hars waren de resultaten consistent perfect, met elk model dat vlekkeloos uit de printer kwam. Dit bewijst dat de Photon Mono M5s niet alleen een technologisch geavanceerde machine is, maar ook een zeer betrouwbare 3D-printer die keer op keer kwaliteitsresultaten levert.

Verbluffende resolutie voor uiterst gedetailleerde 3D-printen

Vergeleken met andere 3D-printers op de markt, beschikt de Photon Mono M5s over een 10.1-inch monochroom LCD-scherm met een indrukwekkende resolutie van 11520px x 5120px. Dit resulteert in ongelooflijk nauwkeurige en gedetailleerde 3D-prints. De Photon Mono M5s heeft een horizontale pixelgrootte van 19 μm en een contrastverhouding van 480:1, wat het mogelijk maakt om details af te drukken die zo dun zijn als mensenhaar, terwijl de randen helder en goed gedefinieerd blijven.

Anycubic Photon Mono M5s features

Niveau-vrije 3D-prints

Een van de meest interessante functies van de Anycubic Photon Mono M5s is het niveau-vrije 3D-printen. Het levellen van het printbed is vaak een lastige taak die cruciaal is voor het succes van de print. Deze printer is de eerste in zijn soort met een automatisch niveau-vrij systeem, dat gebruik maakt van mechanische sensoren om de pasvorm tussen het printplatform en de zwevende levellingsmodule te detecteren en aan te passen. Dit innovatieve ontwerp elimineert de noodzaak van handmatige levelling, wat het printerproces beginner-vriendelijker maakt en helpt om afdrukfouten te elimineren.

Snelheid zonder concessies aan kwaliteit

Buiten de verbazingwekkende resolutie en het innovatieve niveau-vrije systeem, overtreft de Photon Mono M5s de concurrentie ook in termen van afdruksnelheid. Met afdruksnelheden tot 105mm/uur, is dit een van de snelste desktop 3D-printers op de markt. Deze snelheid wordt bereikt door het gebruik van Anycubic’s speciaal geformuleerde high-speed hars, die een lage viscositeit en snellere uithardingstijden heeft. Gecombineerd met de verbeterde Anycubic Photon Workshop 3.1, kan de afdruktijd tot 74% worden bespaard.

Automatische Harsdetectie en Intelligente Hardware Zelfcontroles

De Photon Mono M5s gaat nog een stap verder in het voorkomen van fouten door zijn intelligente hardware zelfcontrolesysteem. Veel 3D-printers hebben geen mechanismen om hen te stoppen als er hardwarefouten optreden, maar deze printer is anders. Het controleert de connectie van het belichtingsscherm, de motoren en andere componenten, en geeft heldere, gemakkelijk te volgen stappen als er een probleem moet worden opgelost.

3D Print Monitoring en Analyse

Met de Photon Mono M5s kunnen gebruikers hun printproces volgen en analyseren. De printer kan veelvoorkomende problemen die invloed kunnen hebben op de afdruk detecteren en u waarschuwen, evenals de oorzaken van eventuele mislukkingen analyseren. Deze functie verbetert de kwaliteit van uw afdrukken en helpt u problemen met toekomstige afdrukken te voorkomen.

Plus- en minpunten van de Anycubic Photon Mono M5s

Als we de balans opmaken, kunnen we concluderen dat de Anycubic Photon Mono M5s veel te bieden heeft, maar ook enkele aandachtspunten heeft.

Pluspunten

 1. Niveau-vrij printen: Een van de meest opvallende voordelen van deze printer is het niveau-vrije printen. Het feit dat je geen handmatige kalibratie nodig hebt, bespaart niet alleen tijd, maar vermindert ook de kans op printfouten aanzienlijk.
 2. Printsnelheid: De Photon Mono M5s is indrukwekkend snel, met snelheden tot 105mm/uur. Dit betekent dat je in een relatief korte tijd complexe en gedetailleerde modellen kunt printen.
 3. Automatische harsdetectie en hardware zelfcontrole: De printer beschikt over intelligente functies die problemen kunnen detecteren en voorkomen voordat ze een negatief effect hebben op je prints.
 4. Uitstekende printkwaliteit: Dankzij de hoge XY-resolutie levert de Anycubic Photon Mono M5s uitzonderlijke printresultaten met scherpe details.

Minpunten

 1. Beperkte printhoogte: Hoewel de printer een goede bouwvolume heeft, is de printhoogte (Z-as) enigszins beperkt in vergelijking met andere modellen. Dit kan het printen van langere of grotere objecten belemmeren.
 2. Speciale hars nodig voor optimale snelheid: Om ten volle te profiteren van de snelheidsmogelijkheden van de Anycubic Photon Mono M5s, heb je Anycubic’s speciale High Speed Resin nodig. Hoewel de printer ook werkt met andere soorten hars, bereik je de maximale printsnelheid alleen met de speciale hars.
 3. Handleiding kan duidelijker: Hoewel de Anycubic Photon Mono M5s is ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn, kan de meegeleverde handleiding nog wel wat verbetering gebruiken. Vooral de instructies met betrekking tot het gebruik van de High Speed Resin waren niet volledig helder.

Alles in overweging nemend, is de Anycubic Photon Mono M5s een krachtige en betrouwbare printer met veel indrukwekkende kenmerken. Hoewel er enkele minpunten zijn, wegen deze zeker niet op tegen de vele voordelen van dit apparaat.

Conclusie

De Anycubic Photon Mono M5s is een indrukwekkende stap voorwaarts in de wereld van 3D-printen. Het combineert een breed scala aan nieuwe technologieën en functies om gebruikers een snellere, meer nauwkeurige en meer betrouwbare printervaring te bieden. Met zijn niveau-vrije 3D-printen, verbazingwekkende afdrukresolutie, hoge afdruksnelheden, en intelligente systemen voor het detecteren van problemen, stelt de Photon Mono M5s een nieuwe standaard voor wat we kunnen verwachten van een desktop 3D-printer.

Het is veilig om te zeggen dat de Anycubic Photon Mono M5s een hit zal zijn. Deze printer werkt met verschillende soorten hars, heeft een hoogwaardig, lasergesneden platform en is een van de snelste hars 3D-printers ooit op de markt gebracht. Anders dan andere harsprinters, introduceert deze optie het niveau-vrije systeem om een verbeterde gebruiksvriendelijke ervaring te bieden. Het is zeker de moeite waard om meer te leren over de Photon Mono M5s op de Anycubic-website. In de komende weken en maanden zal er veel meer informatie en recensies over deze innovatieve 3D-printer op het web verschijnen, wat je de kans geeft om meer te leren over deze opwindende nieuwe technologie.