Audio Reviews

Sony WH-CH710N Review

Sony WH CH710N

Als je op zoek bent naar een betaalbare, kwalitatieve en functionele hoofdtelefoon, dan is de Sony WH-CH710N misschien precies wat je zoekt. Het bedrijf Sony heeft een uitstekende reputatie opgebouwd op het gebied van geluidstechnologie, en deze hoofdtelefoon is daar geen uitzondering op.

Specificaties van de Sony WH-CH710N

 • Type hoofdtelefoon: Over-ear, gesloten ontwerp
 • Gewicht: Ongeveer 223 gram
 • Kleuren: Verkrijgbaar in zwart en wit
 • Driver Unit: 30mm, Dome type (CCAW Voice Coil)
 • Frequentieresponsie (Bluetooth®-communicatie): 20 Hz–20,000 Hz (44.1 kHz Sampling) / 20 Hz–40,000 Hz (LDAC 96kHz Sampling, 990kbps)
 • Noise Cancelling: Artificial Intelligence Noise Cancellation (AINC)
 • Batterijduur: Tot 35 uur (met Noise Cancelling), tot 45 uur (zonder Noise Cancelling)
 • Oplaadtijd: Ongeveer 7 uur (volledig opladen via meegeleverde USB-kabel)
 • Snellaadfunctie: 10 minuten opladen voor 60 minuten luistertijd
 • Bluetooth-versie: Versie 5.0
 • Bereik Bluetooth: Maximaal 10 meter
 • Ondersteunde Audio Format(s): SBC, AAC, LDAC
 • Stemassistent: Compatibel met Google Assistant en Siri
 • Ingebouwde microfoon: Ja, voor handsfree bellen en stemassistent
 • Overige kenmerken: Draaibare oorschelpen, Verstelbare hoofdband, NFC One-touch pairing

Ontwerp

Het ontwerp van de Sony WH-CH710N is eenvoudig en strak, wat een aantrekkelijke esthetiek biedt zonder in te boeten aan functionaliteit. De hoofdtelefoon is verkrijgbaar in twee kleuren – zwart en wit – en heeft een matte afwerking die een gevoel van verfijning geeft.

De oorschelpen zijn groot en bedekken het oor volledig, wat bijdraagt aan de effectiviteit van de ruisonderdrukking. Ze zijn ook draaibaar, wat het gemakkelijk maakt om de hoofdtelefoon rond de nek te dragen wanneer deze niet in gebruik is.

De bedieningselementen zijn zorgvuldig geplaatst en makkelijk te vinden, zelfs als je de hoofdtelefoon op hebt. Aan de rechter oorschelp vind je knoppen voor het bedienen van het afspelen en het beantwoorden van oproepen, terwijl aan de linkerkant de knoppen zitten voor het in- en uitschakelen van de ruisonderdrukking en het aanpassen van het volume.

Comfort

Het comfort van de Sony WH-CH710N is indrukwekkend. De hoofdband is verstelbaar en de oorschelpen zijn voorzien van een zachte vulling die zorgt voor een comfortabele pasvorm, zelfs bij langdurig gebruik. De hoofdtelefoon voelt licht aan op het hoofd en veroorzaakt geen ongemak, zelfs niet na urenlang luisteren.

Een klein nadeel is echter dat de oorschelpen kunnen zorgen voor wat warmte na langdurig gebruik. Dit is een veelvoorkomend probleem bij over-ear hoofdtelefoons en kan worden verholpen door ze af en toe even af te nemen.

Samengevat, de Sony WH-CH710N blinkt uit in ontwerp en comfort. De strakke uitstraling, de intuïtieve bediening en het comfort maken deze hoofdtelefoon een genot om te dragen en te gebruiken.

Geluidskwaliteit

Als het op geluidskwaliteit aankomt, stelt de Sony WH-CH710N niet teleur. De hoofdtelefoon biedt een helder, gebalanceerd geluid dat zowel de hoge als de lage tonen goed uitlicht.

De bas is diep en krachtig, maar niet overdreven, wat een evenwichtig geluidsprofiel oplevert dat geschikt is voor een breed scala aan muziekgenres. De midden- en hoge tonen zijn eveneens goed vertegenwoordigd, wat resulteert in een helder en gedetailleerd geluid.

Dit model is ook uitgerust met een Artificial Intelligence Noise Cancellation (AINC) functie, die het omgevingsgeluid analyseert en de ruisonderdrukking hierop aanpast. Het resultaat is een effectieve ruisonderdrukking die het mogelijk maakt om je volledig onder te dompelen in je muziek, zelfs in lawaaierige omgevingen.

Functies

Naast de indrukwekkende geluidskwaliteit biedt de Sony WH-CH710N een scala aan handige functies. Een daarvan is de ingebouwde microfoon voor handsfree bellen. De microfoon is helder en de personen aan de andere kant van de lijn hebben gemeld dat ze ons zonder problemen konden horen.

Bovendien is de hoofdtelefoon uitgerust met een snellaadfunctie, die je tot wel 60 minuten speeltijd kan geven met slechts 10 minuten opladen. Dit is bijzonder handig voor die momenten waarop je vergeet je hoofdtelefoon op te laden en je snel wat sap nodig hebt.

De WH-CH710N biedt ook compatibiliteit met stemassistenten, waardoor je toegang hebt tot je favoriete stemassistent met slechts één knop. Dit kan enorm handig zijn voor het uitvoeren van taken zoals het opzoeken van informatie, het afspelen van muziek of het instellen van herinneringen, zonder dat je je telefoon hoeft te pakken.

Batterijduur

Een van de grootste voordelen van de Sony WH-CH710N is ongetwijfeld de indrukwekkende batterijduur. Volgens Sony zelf biedt de hoofdtelefoon tot 35 uur luistertijd op één enkele lading, wat ver boven het gemiddelde ligt voor draadloze hoofdtelefoons in deze prijsklasse.

In de praktijk hebben we geconstateerd dat deze claim redelijk accuraat is. Bij gemiddeld volume konden we de hoofdtelefoon meerdere dagen gebruiken zonder hem op te laden. Dit maakt de Sony WH-CH710N een uitstekende keuze voor langdurig gebruik, of je nu thuis, op het werk of onderweg bent.

Bovendien is de snellaadfunctie een grote plus. Zoals eerder vermeld, kan je met slechts 10 minuten opladen tot 60 minuten luistertijd krijgen, wat uiterst handig kan zijn als je snel wat energie nodig hebt.

Prijs-kwaliteitverhouding

Gezien de kwaliteit van het geluid, het comfort, de functies en de batterijduur, is de Sony WH-CH710N een uitstekende waarde voor de prijs. Hoewel er zeker goedkopere hoofdtelefoons op de markt zijn, is het moeilijk om er een te vinden die dezelfde combinatie van kwaliteit en functies biedt voor dezelfde prijs.

Deze hoofdtelefoon is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een betaalbare, maar toch hoogwaardige hoofdtelefoon die zowel thuis als onderweg gebruikt kan worden. De indrukwekkende geluidskwaliteit, het comfort, de ruisonderdrukking en de lange batterijduur maken de Sony WH-CH710N een uitstekende keuze voor zowel casual luisteraars als audiofielen.

Conclusie

Alles bij elkaar genomen, levert de Sony WH-CH710N een uitstekende prestatie voor zijn prijsklasse. Het combineert een stijlvol ontwerp met comfort, kwaliteitsgeluid, handige functies en indrukwekkende batterijduur. Hoewel het niet zonder zijn kleine tekortkomingen is, zijn deze minimaal in vergelijking met de voordelen die het biedt. Of je nu een nieuwe hoofdtelefoon nodig hebt voor je woon-werkverkeer, je studie, of gewoon om te relaxen, de Sony WH-CH710N zou bovenaan je lijstje moeten staan.