Reviews Smartphones

Samsung Galaxy A32 Review

Samsung Galaxy A32

Als tech reviewer heb ik de kans om de nieuwste en meest geavanceerde apparaten te testen, waaronder de Samsung Galaxy A32. Dit toestel, dat sinds kort verkrijgbaar is, richt zich op de budgetbewuste gebruiker die niet wil inleveren op kwaliteit en functionaliteit. In deze review neem ik je mee door mijn bevindingen, van het ontwerp en de prestaties tot de camera’s en batterijduur. Ik zal ook kijken hoe de Galaxy A32 zich verhoudt tot de concurrentie.

Ontwerp en bouwkwaliteit

De Samsung Galaxy A32 heeft een modern en strak ontwerp. Het toestel is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals zwart, wit, blauw en paars. De behuizing is gemaakt van plastic, wat bijdraagt aan het lichte gewicht van het toestel. Hoewel plastic misschien niet zo premium aanvoelt als glas of metaal, is de bouwkwaliteit solide en ligt het toestel prettig in de hand.

De telefoon heeft een USB-C-aansluiting aan de onderkant en een 3,5 mm koptelefoonaansluiting aan de bovenkant. Dit is een welkome toevoeging voor gebruikers die nog steeds graag bedrade koptelefoons gebruiken. Aan de zijkant van het toestel bevindt zich een vingerafdrukscanner geïntegreerd in de aan/uit-knop, wat zorgt voor snelle en nauwkeurige ontgrendeling.

Display en weergave

De Samsung Galaxy A32 is uitgerust met een 6,4-inch Super AMOLED-display met een resolutie van 1080 x 2400 pixels en een verversingssnelheid van 90 Hz. Dit betekent dat het scherm vloeiender aanvoelt tijdens het scrollen en het spelen van games. De kleuren zijn levendig en het contrast is uitstekend, wat je van een Samsung-scherm mag verwachten. Ook de helderheid is goed, waardoor het scherm in zowel direct zonlicht als in donkere omgevingen prettig te gebruiken is.

De A32 heeft een ‘Infinity-U’ inkeping bovenin het scherm voor de frontcamera. Hoewel dit niet de meest moderne oplossing is, is de inkeping klein en onopvallend, waardoor het de kijkervaring niet belemmert.

Prestaties en hardware

De Galaxy A32 wordt aangedreven door een MediaTek Helio G80-chipset, gecombineerd met 4 GB of 6 GB RAM, afhankelijk van het model. Hoewel dit niet de meest krachtige chipset op de markt is, levert het voldoende prestaties voor alledaagse taken zoals browsen, e-mailen en het gebruik van sociale media-apps. Bij het spelen van zwaardere games kan het toestel enige vertraging ondervinden, maar over het algemeen presteert het goed voor een toestel in deze prijsklasse.

De A32 biedt verschillende opslagopties, variërend van 64 GB tot 128 GB, en ondersteunt microSD-kaarten tot 1 TB voor extra opslag. Dit is een groot pluspunt voor gebruikers die veel foto’s, video’s en apps op hun telefoon willen bewaren.

Software en gebruikerservaring

De Samsung Galaxy A32 wordt geleverd met Android 11 en Samsung’s eigen One UI 3.1-skin. One UI biedt een strakke en intuïtieve gebruikerservaring met veel aanpassingsmogelijkheden. Gebruikers kunnen het uiterlijk en de functionaliteit van hun toestel aanpassen aan hun persoonlijke voorkeur.

De telefoon wordt ook geleverd met enkele handige Samsung-functies, zoals Edge Panels en Smart Stay. Het is vermeldenswaard dat er enige vooraf geïnstalleerde bloatware is, maar deze apps kunnen eenvoudig worden verwijderd of uitgeschakeld.

Camera’s en fotokwaliteit

De Samsung Galaxy A32 is uitgerust met een veelzijdige quad-camera-opstelling aan de achterzijde, bestaande uit een 64 MP hoofdcamera, een 8 MP ultragroothoeklens, een 5 MP macrocamera en een 2 MP dieptesensor. Over het algemeen produceert de hoofdcamera scherpe en kleurrijke foto’s bij goede lichtomstandigheden. De ultragroothoeklens is handig voor het vastleggen van landschappen en groepsfoto’s, maar kan enige vervorming aan de randen vertonen.

Bij weinig licht presteert de camera redelijk, hoewel er enige ruis en verlies van detail kan optreden. De nachtmodus helpt bij het verbeteren van de beeldkwaliteit in donkere omstandigheden, maar verwacht geen wonderen.

De 20 MP frontcamera maakt goede selfies met natuurlijke huidtinten en een degelijk dynamisch bereik. Er is ook een portretmodus beschikbaar voor het maken van selfies met een onscherpe achtergrond.

Batterijduur en opladen

De Samsung Galaxy A32 wordt geleverd met een grote 5.000 mAh-batterij die gemakkelijk een volle dag meegaat, zelfs bij intensief gebruik. Afhankelijk van je gebruik kan de batterij zelfs twee dagen meegaan voordat je hem opnieuw moet opladen.

Het toestel ondersteunt 15W snelladen, wat betekent dat je de batterij relatief snel kunt opladen. Draadloos opladen wordt echter niet ondersteund, wat niet verrassend is gezien de prijsklasse van dit toestel.

Conclusie

De Samsung Galaxy A32 is een uitstekende keuze voor budgetbewuste gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbaar en veelzijdig toestel. Hoewel het misschien niet de beste prestaties biedt in vergelijking met duurdere modellen, presteert het goed voor dagelijks gebruik en biedt het een uitstekende batterijduur. Het display is een van de hoogtepunten van dit toestel, met levendige kleuren en een vloeiende 90 Hz verversingssnelheid.

De camera’s zijn veelzijdig en leveren goede resultaten bij voldoende licht, hoewel ze enigszins tekortschieten in situaties met weinig licht. De software-ervaring is solide en biedt veel aanpassingsmogelijkheden, hoewel er enige bloatware aanwezig is.

Als je op zoek bent naar een betaalbare smartphone die een goede balans biedt tussen prijs en kwaliteit, is de Samsung Galaxy A32 zeker het overwegen waard. Het toestel heeft enkele compromissen ten opzichte van duurdere modellen, maar voor de gemiddelde gebruiker zullen deze waarschijnlijk niet problematisch zijn.

In vergelijking met de concurrentie biedt de Galaxy A32 een uitstekende waarde, vooral als je de goede bouwkwaliteit, het mooie display en de degelijke camera’s in overweging neemt. Er zijn andere toestellen in deze prijsklasse die betere prestaties kunnen bieden, maar deze gaan vaak ten koste van andere aspecten zoals het display of de batterijduur.

Al met al is de Samsung Galaxy A32 een solide keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en veelzijdige smartphone voor een mid-range prijs. Als je bereid bent om enkele compromissen te sluiten op het gebied van prestaties en camera’s bij weinig licht, zul je waarschijnlijk zeer tevreden zijn met dit toestel.