Reviews Smartphones

Samsung Galaxy S22 Review

Samsung Galaxy S22 review

De Samsung Galaxy S22 is de nieuwste toevoeging aan de Galaxy S-serie en biedt een compacte optie voor gebruikers die op zoek zijn naar een krachtige Android-telefoon. Met zijn indrukwekkende specificaties en premium ontwerp, weet de S22 zeker de aandacht te trekken. Laten we eens dieper ingaan op de verschillende aspecten van deze smartphone.

Specificaties Samsung Galaxy S22

 • Scherm: 6.1-inch AMOLED-display met een resolutie van 2340 x 1080 pixels
 • Vernieuwingsfrequentie: 48Hz – 120Hz (aanpasbaar)
 • Processor: Snapdragon 8 Gen 1 (VS); Exynos 2200 (VK)
 • RAM: 8GB
 • Opslagruimte: 128GB, 256GB
 • Achterste camera’s: 50MP groothoeklens (f/1.8); 12MP ultragroothoeklens (f/2.2); 10MP telefotolens (f/2.4) met 3x optische zoom
 • Voorste camera: 10MP (f/2.2)
 • Batterijcapaciteit: 3.700 mAh
 • Batterijduur: Ongeveer 7 uur en 52 minuten
 • Afmetingen: 146.0 x 70.6 x 7.6mm
 • Gewicht: 167 gram
 • Kleuren: Phantom Black, Phantom White, Green, Pink Gold, Bora Purple

Design en Display

Het ontwerp van de Galaxy S22 is strak en premium, met een combinatie van Gorilla Glass Victus en een aluminium frame. Het compacte formaat ligt comfortabel in de hand en het scherm is een 6.1-inch AMOLED-paneel met een resolutie van 2340 x 1080. Het kleurbereik en de helderheid van het scherm zijn indrukwekkend, waardoor het een genot is om content te bekijken.

Camera

De camera’s van de Galaxy S22 presteren over het algemeen goed, met een 50MP hoofdcamera, 12MP ultragroothoekcamera en een 10MP telefotocamera met 3x optische zoom. De fotokwaliteit is subjectief en afhankelijk van persoonlijke voorkeuren, maar de S22 levert over het algemeen mooie resultaten af. Vooral de nachtfotografie is verbeterd ten opzichte van eerdere modellen. De 10MP selfiecamera aan de voorkant levert ook uitstekende resultaten, vooral tijdens videobellen.

Prestaties en Batterijduur

De Galaxy S22 wordt aangedreven door de Snapdragon 8 Gen 1-chipset in de Verenigde Staten en Azië, en de Exynos 2200-chipset in Europa en de rest van de wereld. Beide processors bieden voldoende rekenkracht voor zware taken zoals gaming en videobewerking. Hoewel de prestaties goed zijn, blijft de Samsung Exynos-chip iets achter bij de concurrentie, met name de A15 Bionic-chipset van Apple.

Wat betreft de batterijduur, de 3.700mAh-accu van de Galaxy S22 biedt een redelijke levensduur, maar valt achter op andere toestellen met grotere batterijen. Het ondersteunt een maximale laadsnelheid van 25W, wat acceptabel is maar niet indrukwekkend. Draadloos opladen is ook een optie, maar het ontbreken van een snellere laadoptie is teleurstellend.

Software en Features

De Galaxy S22 draait op Samsung’s One UI 4.1, gebaseerd op Android 12. De software-ervaring is aangenaam, met enkele handige functies en een goede gebruikersinterface. Samsung belooft minstens vier jaar software-updates voor de S22, wat een positief punt is voor toekomstige beveiligingspatches en nieuwe Android-versies.

Conclusie

De Samsung Galaxy S22 is een compacte krachtpatser met enkele compromissen. Hoewel het ontwerp premium aanvoelt en de prestaties v

verder verder zijn, zijn er enkele gebieden waarop de S22 tekortschiet. De batterijduur valt tegen, vooral in vergelijking met andere toestellen met grotere batterijen. Het ontbreken van een LTPO-schermtechnologie heeft hier waarschijnlijk een negatieve invloed op gehad.

Desalniettemin biedt de Galaxy S22 nog steeds een uitstekende gebruikerservaring met zijn krachtige processor, indrukwekkende camera’s en hoogwaardige display. Het compacte formaat maakt het een goede keuze voor gebruikers die de voorkeur geven aan een handzamer toestel.

Het prijskaartje van de Galaxy S22 is onlangs verlaagd, waardoor het een aantrekkelijkere optie is geworden in vergelijking met de nieuwere Galaxy S23. Met een prijs van $699 is het een meer betaalbare keuze voor gebruikers die willen genieten van premium functies zonder de volledige prijs van het nieuwste vlaggenschip te betalen.

Al met al is de Samsung Galaxy S22 een goede keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een compacte Android-smartphone met krachtige prestaties. Het biedt een uitstekende camera-ervaring, een premium design en een gebruiksvriendelijke software. Hoewel het enkele compromissen heeft op het gebied van batterijduur en laadsnelheid, blijft het een van de beste compacte Android-toestellen op de markt.