Gadgets Reviews

Xiaomi M365 Review

Xiaomi M365

De Xiaomi M365 is een van de meest populaire elektrische steps op de markt. In deze review zal ik mijn ervaringen delen en dieper ingaan op de specificaties, prestaties en functies van deze e-step, om je te helpen bepalen of dit de juiste keuze is voor jou.

Design en bouwkwaliteit

Toen ik de Xiaomi M365 voor het eerst in handen kreeg, merkte ik meteen dat het ontwerp minimalistisch en elegant is. Het frame is gemaakt van lichtgewicht, maar duurzaam aluminium, wat zorgt voor een goede balans tussen gewicht en stevigheid. De step weegt ongeveer 12,5 kg en heeft een opvouwbaar ontwerp, waardoor hij gemakkelijk mee te nemen is in het openbaar vervoer of op te bergen wanneer hij niet in gebruik is.

Prestaties en bereik

De Xiaomi M365 wordt aangedreven door een 250W borstelloze motor en een 280Wh lithium-ionbatterij. Dit zorgt voor een maximale snelheid van 25 km/u en een maximale afstand van ongeveer 30 kilometer op een enkele lading. In mijn ervaring met de step heb ik gemerkt dat het bereik en de snelheid afhankelijk zijn van factoren zoals het gewicht van de berijder, de wegomstandigheden en de hellingen.

Ik was onder de indruk van de acceleratie en de heuvelbeklimmende capaciteiten van de M365. Hoewel het misschien niet de snelste e-step op de markt is, biedt het een solide en betrouwbare prestatie voor dagelijks gebruik.

Remmen en rijcomfort

De Xiaomi M365 is uitgerust met een schijfrem aan de achterzijde en een regeneratief remsysteem aan de voorzijde. Het regeneratieve remsysteem zorgt ervoor dat de batterij wordt opgeladen tijdens het remmen, waardoor het bereik wordt verlengd. Ik vond dat de remmen zeer responsief en betrouwbaar waren, wat zorgt voor een veilige rijervaring.

De M365 heeft 8,5-inch luchtbanden die zorgen voor een soepele en comfortabele rit, zelfs op oneffen terrein. De vering is niet zo geavanceerd als bij sommige duurdere modellen, maar ik vond de algemene rijervaring nog steeds zeer aangenaam.

Veiligheid en verlichting

Veiligheid is een belangrijk aspect van elektrische steps, en de Xiaomi M365 is uitgerust met zowel een LED-koplamp als een achterlicht. Deze zorgen voor een goede zichtbaarheid tijdens het rijden in het donker en maken je zichtbaar voor andere weggebruikers.

Bedieningspaneel en gebruiksgemak

De Xiaomi M365 beschikt over een eenvoudig en intuïtief bedieningspaneel aan de bovenkant van de stuurstang. Met een enkele knop kunnen gebruikers de step in- en uitschakelen, de snelheidsmodus wijzigen en de koplamp bedienen. Het bedieningspaneel heeft ook vier LED-indicatoren die het batterijniveau weergeven, zodat je altijd op de hoogte bent van de resterende accuduur.

Ik vond het bedieningspaneel erg gebruiksvriendelijk, en na een korte tijd met de step voelde het schakelen tussen de verschillende modi en het bedienen van de verlichting heel natuurlijk aan.

App-connectiviteit en extra functies

De Xiaomi M365 kan worden gekoppeld aan de Mi Home-app via Bluetooth, waardoor gebruikers toegang krijgen tot extra functies en instellingen. Via de app kunnen gebruikers bijvoorbeeld de snelheidsbegrenzer aanpassen, de verlichting aanpassen en de step vergrendelen om diefstal te voorkomen. De app biedt ook inzicht in de rijgeschiedenis, batterijstatus en eventuele foutcodes.

Hoewel de app niet strikt noodzakelijk is voor het gebruik van de M365, vond ik het een handige aanvulling die het personaliseren en beheren van de e-step vergemakkelijkt.

Conclusie

De Xiaomi M365 is een uitstekende elektrische step voor diegenen die op zoek zijn naar een betaalbare, betrouwbare en gebruiksvriendelijke optie. Met zijn solide prestaties, comfortabele rijervaring en intuïtieve bediening is het een uitstekende keuze voor dagelijks woon-werkverkeer of recreatief gebruik.

Hoewel de M365 misschien niet de meest geavanceerde e-step op de markt is, biedt het een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en heeft het veel te bieden voor de gemiddelde gebruiker. Ik kan de Xiaomi M365 zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en betaalbare elektrische step.