Gadgets Reviews

Xiaomi Mi Band 5 Review

Xiaomi Mi Band 5

In de wereld van fitness trackers is Xiaomi geen onbekende naam. Met de lancering van de Mi Band 5, willen ze nogmaals hun positie versterken als een betrouwbare fabrikant van betaalbare en feature-rijke wearables. In deze uitgebreide review, zullen we dieper ingaan op de Mi Band 5 en bespreken of deze fitness tracker de moeite waard is om te overwegen. Laten we beginnen!

De Xiaomi Mi Band 5 wordt geleverd in een minimalistische verpakking met een afbeelding van de tracker op de voorkant. Bij het openen van de doos, vinden we de volgende items:

  • Xiaomi Mi Band 5
  • Polsbandje
  • Oplaadkabel
  • Gebruikershandleiding

Het is vermeldenswaard dat het polsbandje afzonderlijk wordt geleverd van de tracker, wat betekent dat je het zelf moet bevestigen. Dit is een relatief eenvoudig proces en zou geen problemen moeten opleveren.

Design en Bouwkwaliteit

De Xiaomi Mi Band 5 heeft een minimalistisch design met een capsulevormige tracker die in het polsbandje klikt. Het bandje zelf is gemaakt van een zacht en comfortabel TPU-materiaal dat geschikt is voor langdurig gebruik. Het heeft een traditionele gespsluiting die zorgt voor een veilige en verstelbare pasvorm.

De tracker heeft een behuizing van polycarbonaat en is waterdicht tot 5 ATM, wat betekent dat het bestand is tegen zweet, regen en zelfs zwemmen. De bouwkwaliteit is solide, en de Mi Band 5 voelt niet goedkoop aan, ondanks zijn betaalbare prijskaartje.

Scherm en Bediening

De Xiaomi Mi Band 5 is uitgerust met een 1.1-inch AMOLED touchscreen met een resolutie van 126 x 294 pixels. Het scherm is helder, levendig en levert uitstekende kleuren. Het is ook gemakkelijk afleesbaar onder direct zonlicht, wat een groot pluspunt is voor een fitness tracker.

De bediening van de Mi Band 5 verloopt soepel en responsief. Het touchscreen registreert veegbewegingen en tikken nauwkeurig, en je kunt door de verschillende menu’s en functies navigeren met gemak. Er is ook een aanraakgevoelige knop aan de onderkant van het scherm, waarmee je terug kunt gaan naar het vorige scherm of het apparaat kunt wekken als het scherm uitstaat.

Batterijduur en Opladen

De Xiaomi Mi Band 5 heeft een 125mAh-batterij, die volgens Xiaomi tot 14 dagen meegaat bij normaal gebruik. In onze tests hebben we ongeveer 10-12 dagen batterijduur ervaren met gemiddeld gebruik, inclusief dagelijkse workouts, notificaties en slaaptracking. Dit is een indrukwekkende prestatie, gezien de prijs en het formaat van de fitness tracker.

Opladen gebeurt via een magnetische oplaadkabel die eenvoudig op de achterkant van de tracker klikt. Het is een verbetering ten opzichte van het vorige model, waar je de tracker uit het bandje moest halen om op te laden. Het duurt ongeveer 2 uur om de batterij volledig op te laden van 0% tot 100%.

Gezondheids- en Fitness Tracking

De Xiaomi Mi Band 5 beschikt over een verscheidenheid aan gezondheids- en fitnessfuncties, waaronder een stappenteller, hartslagmeter, en workout-tracking voor verschillende activiteiten zoals hardlopen, fietsen, zwemmen, en meer. De tracker is in staat om automatisch bepaalde activiteiten te detecteren en heeft een ingebouwde GPS om afstand en snelheid nauwkeurig bij te houden.

De hartslagmeter werkt goed en geeft consistente resultaten. Het apparaat heeft ook een ingebouwde PAI (Personal Activity Intelligence) functie, die je een dagelijkse score geeft op basis van je activiteiten en hartslaggegevens om je te helpen gemotiveerd te blijven en je gezondheid te verbeteren.

Slaapmonitoring

De Mi Band 5 biedt uitgebreide slaaptracking, inclusief de monitoring van lichte slaap, diepe slaap, en REM-slaap. Het apparaat kan ook wakker worden en dutjes detecteren. De gegevens worden gesynchroniseerd met de Mi Fit app, waar je gedetailleerde analyses van je slaappatronen kunt bekijken. De slaapmonitoring is over het algemeen nauwkeurig en helpt je inzicht te krijgen in je slaapkwaliteit.

Notificaties en Smart Features

De Xiaomi Mi Band 5 kan notificaties weergeven van je smartphone, zoals oproepen, berichten, en app-meldingen. Je kunt de notificaties lezen en snel beantwoorden met vooraf ingestelde antwoorden. De tracker biedt ook slimme functies zoals muziekbediening, weerupdates, en een wekker met trilalarm.

Connectiviteit en Compatibiliteit

De Mi Band 5 maakt gebruik van Bluetooth 5.0 voor connectiviteit en is compatibel met zowel Android- als iOS-apparaten. De synchronisatie tussen de tracker en de smartphone verloopt soepel en zonder problemen.

Xiaomi Mi Fit App

De Mi Fit app is het centrale punt voor alle gegevens van je Xiaomi Mi Band 5. De app is gebruiksvriendelijk en biedt gedetailleerde analyses van je activiteiten, gezondheid, en slaapgegevens. Je kunt ook de instellingen van je tracker aanpassen, zoals het wijzigen van de wijzerplaat en het beheren van notific

aties. De app is beschikbaar voor zowel Android- als iOS-apparaten en is eenvoudig te navigeren.

Daarnaast kun je de Mi Fit app koppelen aan andere populaire fitness- en gezondheidsapps, zoals Google Fit en Apple Health, om je gegevens naadloos te synchroniseren en een compleet overzicht van je gezondheid en fitness te krijgen.

Xiaomi Mi Band 5 vs Mi Band 4

Een belangrijke vraag bij het overwegen van de Xiaomi Mi Band 5 is hoe deze zich verhoudt tot de vorige versie, de Mi Band 4. Over het algemeen zijn de verschillen tussen de twee wearables niet enorm, maar de Xiaomi Mi Band 5 heeft wel enkele belangrijke upgrades gekregen.

De Xiaomi Mi Band 5 heeft een groter en helderder scherm dan de Mi Band 4, met meer aanpasbare watch faces. Het heeft ook een nauwkeurigere hartslagmeter en een SpO2-sensor die ontbreekt op de Mi Band 4. Daarnaast heeft de Xiaomi Mi Band 5 ook een verbeterde PAI-score, een ingebouwde GPS en een langere batterijduur dan de Mi Band 4.

Hoewel de Xiaomi Mi Band 4 nog steeds een uitstekende fitness tracker is, biedt de Xiaomi Mi Band 5 net iets meer functies en een betere algehele prestatie, waardoor het de betere optie is voor mensen die op zoek zijn naar de nieuwste en beste technologie.

Conclusie

De Xiaomi Mi Band 5 is een uitstekende optie voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare fitness tracker met veel functionaliteiten. Het apparaat biedt een solide bouwkwaliteit, een helder en levendig scherm, uitgebreide gezondheids- en fitness-tracking, en handige smart functies, allemaal verpakt in een compact en minimalistisch design.

Hoewel het misschien niet alle geavanceerde functies heeft die je in duurdere wearables kunt vinden, levert de Mi Band 5 uitstekende prestaties en waar voor je geld. Het is een geweldige keuze voor zowel beginnende als ervaren fitnessliefhebbers die op zoek zijn naar een betrouwbare en betaalbare fitness tracker.

Over het algemeen, als je op zoek bent naar een fitness tracker met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, dan is de Xiaomi Mi Band 5 zeker een aanrader. Met zijn uitgebreide functies, gebruiksgemak en indrukwekkende batterijduur, biedt de Mi Band 5 veel waarde voor een relatief lage prijs