Audio Reviews

Xiaomi Mi Smart Speaker Review

Xiaomi Mi Smart speaker

In de bloeiende markt van slimme apparaten is het moeilijk om een product te vinden dat een goede balans biedt tussen prijs, prestaties en esthetiek. Xiaomi, een Chinees elektronica- en softwarebedrijf, staat bekend om het leveren van dergelijke producten, en hun Mi Smart Speaker is geen uitzondering. Dit apparaat is een uitstekend voorbeeld van hoe Xiaomi zorgvuldig technologische innovatie combineert met gebruiksvriendelijkheid en betaalbaarheid. In deze review zullen we dit product grondig onderzoeken, van het ontwerp en de bouwkwaliteit tot de audio-ervaring en slimme functies.

Unboxing

Het unboxen van een nieuw product is een ervaring op zich, en de Xiaomi Mi Smart Speaker stelt hierin niet teleur. Het komt in een netjes ontworpen verpakking met een eenvoudige maar stijlvolle afbeelding van de speaker op de voorkant.

Bij het openen van de doos word je begroet door de speaker zelf, zorgvuldig geplaatst in een beschermende schuimlaag. De speaker wordt vergezeld van een handleiding en een voedingskabel. De handleiding is duidelijk en informatief, waardoor zelfs technisch minder ervaren gebruikers de speaker eenvoudig kunnen installeren en bedienen.

Het uitpakken van de speaker onthult de aandacht voor detail die Xiaomi heeft besteed aan het ontwerp. De stijlvolle matgrijze metalen behuizing voelt stevig en duurzaam aan, en de bovenkant van het apparaat heeft een naadloos geïntegreerde touch-interface. De LED-ring licht op bij interactie, wat een futuristisch gevoel geeft aan de hele ervaring.

Al met al biedt het unboxen van de Xiaomi Mi Smart Speaker een geweldige eerste indruk, en benadrukt het de kwaliteit en het doordachte ontwerp van het product. Het is duidelijk dat Xiaomi zorg en aandacht heeft besteed aan elk aspect van de ervaring, van de verpakking tot het product zelf.

Specificaties van de Xiaomi Mi Smart Speaker

Algemeen:

 • Modelnaam: Xiaomi Mi Smart Speaker
 • Kleur: Lichtgrijs
 • Gewicht: 853 gram
 • Afmetingen: 131 x 104 x 151 mm

Audio:

 • Luidspreker formaat: 2.5″ volledig frequentie 12W luidspreker
 • Geluidsversterking: DTS-geluid

Connectiviteit:

 • Draadloze verbinding: Wi-Fi (2.4GHz/5GHz), Bluetooth 4.2
 • Ondersteunde profielen: A2DP, AVRCP

Stroom:

 • Voeding: 12V/1.5A
 • Verbruik: 18W (max)

Interface:

 • Bediening: Tactiele knoppen (volume omhoog/omlaag, dempen, play/pauze), Touch-actieven
 • Indicatoren: LED-licht (rondom het bovenpaneel)

Spraakassistent:

 • Ingebouwde Google Assistant, ondersteunt meerdere talen

Aanvullende functies:

 • Multi-room audiosysteem
 • Stemherkenning
 • Compatibiliteit met verschillende slimme apparaten

Inhoud verpakking:

 • Xiaomi Mi Smart Speaker
 • Gebruikershandleiding
 • Voedingskabel

Geluidskwaliteit en Prestaties

Een luidspreker staat of valt met de geluidskwaliteit. De Xiaomi Mi Smart Speaker, uitgerust met een 2.5″ stuurprogramma dat een geluid van 12W produceert, doet zeker niet onder voor zijn concurrenten. Dankzij de DTS-geluidsverbetering is de audio helder en genuanceerd, met rijke bastonen en scherpe hoge tonen. Of je nu naar een adrenaline pompende rock track luistert, een rustige jazz melodie of de nieuwste podcast aflevering, de Mi Smart Speaker zorgt voor een indrukwekkende geluidservaring.

Connectiviteit en Gebruiksgemak

De connectiviteit van de Mi Smart Speaker is een ander aspect dat bewondering verdient. Het ondersteunt zowel Wi-Fi als Bluetooth, waardoor het met verschillende apparaten kan worden verbonden. Het instellen van de verbinding is een eenvoudig proces en de overgang tussen de verschillende verbindingen verloopt naadloos. Het streamen van muziek vanaf je smartphone of van een aangesloten slimme tv is een moeiteloze ervaring.

Bovendien is het gebruik van de Mi Smart Speaker een fluitje van een cent. Met Google Assistant ingebouwd, kun je eenvoudig muziek afspelen, informatie opzoeken, herinneringen instellen, je slimme apparaten beheren, en nog veel meer, allemaal met je stem. De spraakherkenning is nauwkeurig en de respons van de assistent is snel, waardoor de interactie aangenaam en efficiënt is.

Integratie met slimme thuisapparaten

Voor diegenen onder jullie die al in het ecosysteem van slimme apparaten zijn gedoken, zal de Mi Smart Speaker een waardevolle aanvulling zijn op je huis. Het is compatibel met tal van andere slimme apparaten, van slimme lampen tot beveiligingssystemen. Of je nu de temperatuur van je thermostaat wilt aanpassen, de lichten wilt dimmen voor een gezellige filmavond, of je beveiligingscamera’s wilt checken, de Mi Smart Speaker kan het allemaal.

Extra Functies

Naast de standaard functies, zijn er een paar extra functies die de Mi Smart Speaker nog interessanter maken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om meerdere speakers te koppelen voor een multi-room audio-ervaring. Daarnaast is de Mi Smart Speaker in staat om verschillende gebruikersstemmen te herkennen, wat betekent dat elk gezinslid gepersonaliseerde antwoorden kan krijgen op hun vragen.

Ondanks zijn sterke punten, is de Mi Smart Speaker niet perfect. De LED-lichten zijn niet aanpasbaar, wat enigszins teleurstellend is gezien de veelzijdigheid van de rest van het apparaat. Bovendien ontbreekt het aan een ingebouwde batterij, waardoor de draagbaarheid enigszins wordt beperkt. Maar gezien de prijs en het pakket aan functies dat je krijgt, zijn deze minpunten relatief klein.

Conclusie

Kortom, de Xiaomi Mi Smart Speaker is een uitstekende keuze voor de prijs. Het biedt een krachtige audio-ervaring, eenvoudige connectiviteit, naadloze integratie met slimme apparaten en een stijlvol ontwerp. Het is zeker een waardevolle aanvulling op elk slim huis en een sterke concurrent in de markt van slimme speakers. Ondanks enkele kleinere tekortkomingen, biedt de Mi Smart Speaker een uitzonderlijke waarde voor zijn prijs, waardoor het een geweldige optie is voor zowel beginners in de wereld van slimme apparaten als voor doorgewinterde technologieliefhebbers.